De Hoef
Logo Logo
2 september '19

Hoe ziet de planning van een nieuwe fase er uit?

Ben je benieuwd hoe we jouw als geïnteresseerde op de hoogte houden van een nieuwe fase met woningen? En wanneer we wat gaan communiceren? Op het moment dat de nieuwe woningtypes worden aangekondigd wil je uiteraard weten wanneer de verkoop start. Vóór en ná de start verkoop gaan wij je zo goed mogelijk informeren over je nieuwe droomwoning.

Stap voor stap richting de start verkoop

Wat we allemaal communiceren vóór dat een verkoop daadwerkelijk start is behoorlijk wat informatie. Hieronder lees je wat onder andere aan bod komt. De stappen zijn chronologisch opgesteld, maar het kan zijn dat sommige van deze communicatiemomenten gaan wisselen. We doen dit omdat we je tijdig en gelijkmatig proberen te voorzien van (nieuwe) informatie. Dus als het ene communicatiemoment wat langer op zich laat wachten, dan proberen we je toch een update te geven over een ander interessant onderwerp.

Stedenbouwkundig plan

Jouw woning is straks onderdeel van een grootschaliger nieuwbouwplan. Het stedenbouwkundig plan gaat in op de inrichting van het hele gebied, de architectuurstijl en de inrichting van de openbare ruimte.

Woningaanbod

Op het moment dat de eerste fase met woningen online komt te staan bij het woningaanbod dan kun jij je aanmelden voor deze woningtypes. Zo blijf je op de hoogte van specifieke informatie over die betreffende fase én je aanmelddatum wordt geregistreerd. En dat laatste is belangrijk, want je aanmelddatum kan een rol spelen bij de toewijzing van de woningen.

Prijsindicaties

Op het moment dat de woningtypes online staan, of vlak daarna, worden de prijsindicaties weergegeven. Zo weet jij al ongeveer wat de woningtypes gaan kosten. Wanneer de start verkoop dichterbij komt worden de definitieve v.o.n. prijzen per bouwnummer bekend gemaakt.

De Hoef: een duurzaam appartement

De appartementen worden straks energiezuinig en super duurzaam. Dit betekent dat je flink kunt besparen op je gebruikskosten van je energierekening! Wij vertellen je graag welke technieken wij in je nieuwe huis toepassen zodat jouw kosten laag kunnen blijven. Niet alleen interessant om te weten, maar vooral ook goed voor jouw portemonnee. Want dit biedt ook nog eens kansen voor een aantrekkelijke hypotheekrente!

Voorlopige schetsen: plattegronden en gevels

Op een bepaald moment zijn de bouwtekeningen van de woningen in concept klaar. Deze eerste beelden gaan we natuurlijk gelijk met je delen. Denk aan de schetsen van de gevels en de plattegronden. Eerst zetten we deze schetsbeelden in concept op de website. Dit betekent dat details nog gaan wijzigen.

Afwerking van het huis

Het huis wordt niet alleen van buiten aangekleed. Wat jij straks in je appartement krijgt is net zo belangrijk: wat voor apparatuur krijg je in de keuken, hoe ziet de badkamer er uit en welke tegels komen op de vloeren en de wanden in de ruimtes met sanitair.

En wellicht heb je al vernomen dat nieuwbouwwoningen tegenwoordig zonder gasaansluiting worden gebouwd. Dit betekent dat er alternatieven zijn voor koken met gas en het verwarmen van je huis met een traditionele cv-ketel. Ook daar gaan we je nog meer over vertellen.

Korting op je hypotheekrente

Omdat de woningen in de De Hoef zeer energiezuinig zijn kan dit extra voordeel opleveren voor je hypotheek. Want koop je in de De Hoef een appartement en sluit je je hypotheek af bij de Rabobank, dan kom je wellicht in aanmerking voor een mooie korting op je hypotheekrente.

Verkavelingskaart

Straks is iedere fase met bijhorende woningtypes zichtbaar op de online kavelkaart. In een later stadium zijn ook de individuele kavels aanklikbaar. Waar komt welk huis precies te staan? Wat is de lengte en breedte van de tuin? 

Misschien heb je het al in de gaten: in de loop van de tijd wordt meer en meer informatie bekend over die specifieke droomwoning waar jij al een tijd lang je oog op hebt laten vallen!

Impressies

Misschien wel het leukste onderdeel van een nieuwe fase: de impressies! De eerste schetsen staan dan al een tijdje op de website. Maar straks wil je natuurlijk weten hoe de gevels er écht uit komen te zien. We maken realistische beelden en tussendoor zetten we de concept versies op de website.

Wat kost de woning?

Naarmate we dichterbij de start verkoop komen krijgen we een steeds beter beeld van de bouwkosten en de actuele verkoopprijzen in de huizenmarkt. Hebben we alles in beeld, dan communiceren we de definitieve verkoopprijzen per bouwnummer.

En verder?

Een hoop leuke én belangrijke informatie dus. Wanner we nog iets anders interessants te melden hebben dan zetten we dit voor je op de website. Bijvoorbeeld wie de woningen gaat bouwen en aan welke makelaar jij straks je vragen kunt stellen.

Start verkoop aankondiging en inschrijving

Je hoort op tijd van ons wanneer jij je definitief kunt gaan inschrijven voor de woningen. Dat is handig, want zo heb je de tijd om je goed voor te bereiden op je inschrijving.

Houd de planning geregeld in de gaten

Op de website staat een actuele planning van het plan. Hier bekijk je belangrijke en actuele data over bijvoorbeeld de geplande start verkoop datum.

Woning toegewezen gekregen? De route naar je droomhuis!

Er komt natuurlijk veel kijken bij het kopen van een nieuwbouwhuis. Zoals bijvoorbeeld het regelen van je hypotheek, het transport bij de notaris of het uitzoeken van meerwerk. Maar ook de bouwperiode en de oplevering. Kortom: er komen dus behoorlijk wat zaken op je af als je een nieuwbouwwoning koopt. Wij hebben alvast de belangrijkste 10 stappen voor je op een rij gezet in een handige videoserie. Bij de servicepagina Woning Kopen bekijk je de videoserie in één keer of je kiest zelf een onderwerp waar je meer over wilt weten.

Bekijk de videoserie

Onze website gebruikt kleine bestanden, cookies genaamd, waarmee wij jouw online ervaring kunnen personaliseren. Door verder gebruik te maken van deze website of door te klikken op 'accepteren' ga je met deze cookies akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.