Meer over meerwerk

24 april '20

Een uitbouw aan de achterzijde, een andere indeling van de 1e of 2e verdieping, een lichtkoepel en inloopkledingkast? Alles is mogelijk, bij de woningen in De Hoef heb jij een dikke vinger in de pap.

Meer- en minderwerk

Bij nieuwbouw is het heel simpel. Je kunt een woning casco kopen -dus zelfs zonder sanitair en badkamerinrichting,  en regelt dan de afwerking zelf. Handiger is om een woning ook inclusief sanitair en badkamerinrichting te laten opleveren, wat voordeliger is aangezien de aannemer voordelig inkoopt bij tegel- en badkamerleveranciers.

Natuurlijk kun je zelf bepalen welke tegels en badkamer je wilt, de aannemer biedt een standaard model en daar kun je op inspelen. Je kunt daarnaast ook fundamentele aanpassingen laten doen aan de woning zoals een uitbouw en/of dakkapel. Dat noemen we meerwerk en komt bovenop de prijs van een woning. Als je bijvoorbeeld geen badkamer wilt is dat minderwerk en wordt dit van de prijs afgetrokken. Dit alles is in de koperskeuzelijst opgenomen, deze vind je onder het kopje downloads bij een woning op deze website.

Opties hoek- en rijwoningen

Genoeg over wat meer- en minderwerk is, laten we het leukste bespreken: wat is er allemaal mogelijk aan jouw woning in De Hoef?! 

Kies voor een ‘kleine’ uitbouw van 1.20m waarmee je je woonkamer een flinke extra ruimte geeft. En als we toch aan de achterzijde zijn kunnen we gelijk de opties bespreken van een nog grotere uitbouw van 2.40m .  Heerlijk op een zomerse dag lekker alle deuren naar de tuin open! 

Of wil je een compleet andere keuken dan in de basis van de woning bedacht is? Wel of geen wandtegels, staand of liggend? Je kunt heel veel kanten op.

Jouw details

Er zijn ook veel opties mogelijk voor de verdiepingen. Een inloopkast, grotere slaapkamer of twee compactere? Het is allemaal mogelijk. En kleinere zaken waar je misschien niet direct aan zou denken, maar die wel heel handig zijn: wat denk je van een vorstbestendige buitenkraan of een extra aansluiting in de keuken voor bijvoorbeeld een keuken? Wanneer je nu instapt in een nieuwbouwproject, kun je al deze meer- en/of minderwerken opnemen.

Samen met de kopersadviseur van de aannemer neem je de complete opties door voordat de woning gebouwd wordt. Vaak kun je al snel met de adviseur of verkoopmakelaar rond de tafel zitten zodat je een inschatting kunt krijgen van wat het meer- of minderwerk je gaat kosten (of opleveren). Wel zo handig, dan kun je dit nog meefinancieren als dat nodig is in je hypotheek! 

 

Hier wonen? Woningen
Welke woning past bij jou? Download jouw eigen brochure